ex Tanuló bajnokság 9-11. forduló

2015.02.27 23:57

 

A 9-10. fordulóban az utolsó helyezett Rafinit és a Metis ellen léptünk pályára. Nem titkoltan az volt a célunk, hogy megszerezzük első győzelmünket. Nem ígérkezett könnyűnek a mérkőzés, mert bár ellenfelünk utolsó helyen szerepelt, az erős ellenfelek ellen rendre helyt állt, és a kapott góljainak a száma mutatta, jól tudnak védekezni, nehéz nekik gól rúgni. Ránk sajnos jellemző, hogy a helyzetkihasználással vannak gondjaink, így tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a győzelmet kicsikarni. Be is igazolódott a várakozásunk, mert bár sokkal több helyzetünk volt, mint amire számítottam végül csak egyet sikerült ebből gólra váltanunk. Az ellenfél pedig nagyon masszívan játszott, és sajnos egy szélen elhúzott kontrából sikerült gólt is szereznie, így meg kellett elégednünk az egy ponttal. Bizonyára ellenfelünk is bízott a három pontban ellenünk, így az eredmény talán igazságos is.

A Metis elleni mérkőzésre a tisztes helytállás reményében léptünk pályára. Mivel második meccsünk volt és kis létszámunk miatt a fáradság miatt eleve nem voltunk 100 %-os állapotban ezért reménykedtem, hogy mindezektől függetlenül is sikerül egy jó mérkőzést játszanunk. Nagy meglepetésre „csak” 4:0-ra kaptunk ki, ami nagyon jó eredménynek mondható. Ellenfelünk bár végig főlényben játszott, nem játszottunk alárendelt szerepet, és sikerült is meglepetést okoznunk. Nagyon elégedett voltam a látottakkal.

Az utolsó fordulóban az MKB csapata ellen, már úgy léptünk pályára, hogy nem tudunk az utolsó előtti helyről feljebb lépni, azonban a mögöttünk lévő Rafinitnek még volt matematikai esélye megelőzni minket. Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen az ellenfelünknek még számíthatott a győzelem. Nagy meglepetésre eléggé sima lett a mérkőzés és Enikő hihetetlen teljesítménye 4 gólt hozott nekünk, amivel magabiztosan nyertünk. Sikerült győzelemmel zárni a sorozatot, ami nagyon jót tett a hangulatnak. A rájátszásban a Rafinit ellen már tét nélküli volt a mérkőzés, mert győzelem esetén sem sikerült volna nekik elénk kerülni, azonban a végeredmény 1:1-es döntetlen lett, amivel megismételtük az egy fordulóval ezelőtti kimenetelt.

Összességében felemás érzéseim vannak evvel a bajnoksággal kapcsolatban. Előzetesen azt a célt tűztem ki, hogy az első 10-be kerüljünk be, ez végül nem sikerült. Két olyan döntetlenünk volt, ami egy hajszálon múlott, és ha azok megvannak, akkor nagy meglepetést is elérhettünk volna. Azonban egy győzelem mellett három döntetlent sikerült elérni, ami nem rossz eredmény. Nem szabad elfelejteni, hogy mi egy kezdő csapat vagyunk, míg ebben a bajnokságban pedig már régóta együtt játszó rutinos csapatokkal szemben léptünk pályára. Mindezt figyelembe véve nem lehetünk elégedetlenek az eredményünkkel. Legeredményesebb játékosunk Meggyesfalvi Enikő lett 6 találattal.