Fekete hétvége

2014.12.07 22:28

 

Ismét mozgalmas hétvégének néztünk elébe! Tegnap az „ex tanuló” téli, női bajnokságban léptünk fel, és a sorsolás ismét két erős csapatot állított az utunkba. Az első meccsünket a Pénzügyőr ellen vívtuk! Idejekorán megérkeztünk, mégsem sikerült a mérkőzés kezdetére felpörögni. Az ellenfél már lejátszotta első meccset, így nekik nem kellett „bemelegíteni”. Az első 15 percet ajándékba adtuk nekik, mert alaposan elaludtunk. Hirtelen jöttek a gólok és rögtön 8:0 lett az állás. Csak az első félidő végén sikerült felzárkóznunk és rendeződnünk! Sajnos nagyon hamar kijött a két csapat közötti különbség. A második félidő azonban egált hozott, mert mind két oldalon egy gól esett! Nem értem, ha tudunk így játszani, akkor miért nem sikerült ez az elejétől? A végeredmény 9:1, ami sajnos azt kell, mondjam jogos, azonban a második félidő mutatja, hogy sokkal szorosabb lehetett volna, ha fejben az elejétől ott vagyunk!

A második mérkőzés a VPG csapatával hozott össze minket. Róluk nem igazán volt információnk, így nem tudtuk megjósolni sem, hogy mire számíthatunk. Ez a mérkőzés már kiegyenlítettebb volt, azonban itt is szépen fű alatt elkezdtek jönni a gólok. Voltak helyzeteink, de ezeket rendre elhibáztuk, így ezen a mérkőzésen nem sikerült gólt rúgnunk. Bár látszott, hogy az ellenfél erősebb, a 7:0-s eredmény is ezt mutatja, azonban nem éreztem ekkora különbséget a két csapat között!

Vasárnap, azaz ma, pedig az ac villám női ligájában játszottunk egy igazi rangadót a Híd-Unió-val ahol is sajnos az előző meccsünk eredménye megfordult és most ők nyertek 2:1-re. A mérkőzésen nagy volt a küzdelem, az ellenfél nagyon sok helyzetet dolgozott ki, ezekből szerencsére keveset sikerült kihasználnia, mert akkor hamar eldőlhetett volna a meccs. Szabad téren esőben kellet játszani, ami nem könnyítette meg a játékot. Sajnos az első félidőben két súlyos bírói tévedés is sújtott minket, mert két szándékos kezezést engedtek tovább, az egyik pedig a hatos vonalán történt, ami után közvetlen szabadrúgásnak kellett volna következnie kecsegtető pozícióból, a hatos vonaláról. Az ellenfelünk ettől függetlenül ma jobb volt, és jobban akarta a győzelmet, amit meg is szerzett!