Mozgalmas hétvége

2014.11.24 18:53

 

Elég mozgalmasra sikeredett a hétvége a csapatunknak. Haladjunk időrendben ezek áttekintésére.

Szombaton az úgynevezett ex Tanuló utcai női téli bajnokságban léptünk pályára. Könnyed szombat esti szórakozásnak nem lehetett várni azt a két összecsapást, ami ránk várt. Első meccsünket a BRSE ellen játszottuk. Beharangozták már számunkra, hogy erős csapat, állítólag volt válogatott játékosokkal. Az összecsapáson látszott mind a rutin mind a technikai különbség, a győzelmükhöz nem is igazán férhetett kétség. A mérkőzést nagyon sajnáltam, mert attól függetlenül, hogy jók voltak, látszódott, hogy a sebességük már erősen megkopott, illett volna megforgatni őket. A lányok határozottan léptek oda rájuk, amihez látszott, hogy nincsenek hozzászokva, és ezt a mérkőzésen és utána is szóvá tették, sőt elég ingerülten adták ezt a tudtunkra. Kevéssé értettem ezt, mert egyáltalán nem voltunk agresszívek, ha úgy játszottunk volna, az egy kicsit más lett volna. Én sok esetben a játékunkból éppen a még több agresszivitást hiányolom. Ha volt válogatott játékosok voltak náluk, akkor pláne nem értem ezt a nyafogást, ott hozzá kellett szokni a kőkemény csontzenéhez. A mérkőzés után minden esetre gratuláltam a győzelmükhöz, hiszen jobbak voltak. A mérkőzés 7:1-es végeredménye mellett számunkra a másik negatívum az volt, hogy az összecsapás játékvezetője finoman szólva, nem volt játékvezetésre alkalmas állapotban.

A másik mérkőzésen az FC Barka csapata ellen elszenvedett 3:0-s vereség már sokkal fájóbb volt, mert elég sok helyzetet sikerült kialakítani, de egyet sem sikerült gólra váltani. A csapatot szintén erősnek mondták, de azt hiszem itt reális lett volna tőlünk több gól.

Vasárnap már az Ac Villám által szervezett női tornán volt jelenésünk, az utolsó odavágók következtek. Első ellenfelünk a PWC Hungary volt. A szombati kispályás 5+1-ről itt a 4+1-re kellett átállnunk, és a pálya is kisebb volt. Az eredmény 3:1 lett, azonban volt néhány lányunk, aki be volt oltva góllövés ellen. Mindakét meccsen nagyon sok helyzetet sikerült kialakítani, de a befejezés még nagyon sok kívánnivalót hagy maga után. A győzelem itt nem forgott veszélyben, azonban ennél jóval összeszedettebb játék fog kelleni a visszavágókra, mert ott már mindenki szeretne revánsot venni. Ac Villámmal a megismételt mérkőzésen 3:2-es arányban végeztünk. Az elmaradt találkozót pótoltuk, és ez már nagyon izgalmas mérkőzést hozott! Nagy számban voltunk jelen, nekik nem volt cseréjük mégis a mérkőzés végéig jól tartották magukat, sőt nyerésre álltak. A végén azonban a fáradság kijött és az utolsó 5 percben már szinte egy kapuztunk, és sikerült is megfordítani a meccset. Az odavágók után vezetjük a tabellát, de az ellenfeleknek ehhez lesz még egy két szavuk, igazán nehéz visszavágókra számítunk!

További örömteli hír, hogy az Ac Villám tornáról lóhalálában igyekeztünk át kocsival, a női BLSZ I. bajnoki mérkőzésére, ahol az RKSK színeiben nagypályán élete első meccsén lépett pályára kölcsönben az egyik játékosunk, Zágonyi Csilla. Gratulálunk neki is!